11. februar – en særlig dag.

februar 11, 2024

I de sidste 166 år fra den 11. februar og frem hvert år fejre vi Jomfru Marias åbenbaringer i grotten i Lourdes, ved fortsat at lytte til hendes ord og ved at byde pilgrimme og besøgende velkommen – i særdeleshed de mest udsatte i vores samfund.

Med sine søstre og sine venner tog Bernadette til området ved Massabielle for at samle brænde. Mens hun tager den ene sok af, for at krydse vandet ved grotten høre hun en susende. Hun ser op og ser -en dame klædt i hvidt bærende et blåt lændeklæde og en gul rose på hver fod. Bernadette gør korsets tegn og beder rosenkransen sammen med damen. Herefter forsinder damen igen. Det var i dag første dag Bernadette så den hellige jomfru.

Novenen fra Lourdes til dagen:

Gennem korsets tegn lærte du os treenighedens fællesskab og bøn om bod for synderne. Du bragte hende frelsens glæde og åbenbarede for Bernadette skønheden i dit rene hjerte og sagde: “Jeg er den ubesmittede undfangelse”. Sammen med Bernadette henvender vi os til dig med fuld tillid og moderlig forbøn. Særligt vores intentioner om:……. beder vi dig om i vore hjerter. Vor Frue af Lourdes, vi beder især om vores egen og alle andres omvendelse. Beskyt alle dem, der lider på krop og sjæl. I håbet om, at livet vil sejre over døden fra dette øjeblik og for evigt. I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Ammen! Sammen vil vi hver dag bede 1 Fadervor, 10 Hil dig Maria og 1 Ære være Faderen. I denne tid anbefales særligt Skriftemål og Nadver.

Andre indæg