Det er vandet, som har gjort Lourdes til Europas største pilgrimssted. Seks millioner mennesker valfarter hvert år til den lille by ved foden af Pyrenærerne, hvor Den hellige Jomfru ifølge Bernadettes forklaringer lod en kilde springe frem af klippen i 1858. Kort efter begyndte de første beretninger om mirakuløse helbredelser at lægge grunden til Lourdes’ berømmelse.
Siden er 66 helbredelser blevet anerkendt af den katolske kirke som mirakler, og modtagelsen af syge og handicappede er fortsat kernen i Lourdes. To modtagecentre(Accueil) med tilsammen godt 1.500 senge tilbyder både sjælesorg og medicinsk pleje til de 60.000 syge, som hvert år besøger Lourdes. Rullestole og bårer fylder godt i de daglige processioner foran Immaculée-Conception Basilikaen, hvoraf den ene afsluttes med en særlig velsignelse af de syge.
– Den syge, der kommer her, gør samme erfaring som Bernadette. Hun, som hørte til de udstødte blandt de udstødte, og som boede i et gammel fængsel som selv myndighederne fandt for usselt til fangerne; hun oplevede at hun var dyrebar i Guds øjne, siger søster Jacqueline Mouchnino fra Bernadette Soubirous nonneorden, Soeurs de la Charité de Nevers, som ledede det største modtagecenter( Accueil Notre-Dame) i Lourdes.

Del siden